Partij Programma

img

Wat zijn onze plannen en wat mag u van ons verwachten

De R! missie 2017-2021
Het is in de maatschappij de afgelopen jaren onder de VVD kabinetten hard achteruit gegaan met respect, waarden en normen. Er zijn verkeerde keuzes gemaakt en verkeerde prioriteiten gesteld. Bovendien heerst er een sfeer dat er van misstanden niets gezegd mag worden. Hoe klein ze ook zijn. Dat is dan niet ‘politiek correct’.

Het zijn echter juist de mensen die zich wél aan de regels en de democratisch gemaakte afspraken willen houden, die het meeste last hebben van (kleine) criminaliteit, normvervaging of hufterigheid.

Daar komt bij dat Respect constateert dat er bij de Politie enorm is bezuinigd waardoor er simpelweg onvoldoende politiemensen zijn voor handhaving. Wie zich vandaag op straat misdraagt komt daar gewoon mee weg. Er zijn geen sancties of ze zijn er wel maar kunnen niet uitgevoerd worden.

Snel andere prioriteiten
Er moeten ándere prioriteiten worden gesteld. Prioriteiten waarvan de Burgers al langere tijd aangeven dat zij die doorgevoerd willen zien. Respect heeft een pakket van maatregelen  samengesteld dat 27 miljard euro voor andere doeleinden uitgeeft. Méér voor Nederland en minder (of beter:  niets) voor Europa. Minder Overheid en dus ook minder Belastingen. Ook voor Bedrijven. Meer Werkgelegenheid en werken en wonen bij elkaar brengen. Méér geld voor de Zorg, het onderwijs en voor de Politie.

Miljoenen Nederlanders willen dat ook kleine criminaliteit hard wordt aangepakt en dat er strengere straffen worden uitgedeeld. Bovendien moeten gevangenisstraffen gewoon worden uitgezeten en kan er geen sprake meer zijn van strafvermindering.

Over Immigratie en Integratie is Respect ook duidelijk. Wie in Nederland wil wonen en werken houdt zich aan de regels. Aan Respect zit een volgorde; Je geeft eerst Respect en dan krijg je Respect.  Wie on ons ‘domein’, onze ‘RespectZone’ wil binnengaan en wil meedoen, die toont eerst Respect.

Wij zijn voor een streng immigratiebeleid. De grenzen dicht en een strenge screening ‘aan de poort’. Mensen met een crimineel verleden of extremisten zijn niet welkom. Respect pleit voor méér veiligheid, voor een veel kleinere overheid, voor betere én betaalbare zorg en voor een ander Europa, gebaseerd op economische samenwerking. Het geld dat nu naar Europa en naar ontwikkelingshulp gaat moet in Nederland geïnvesteerd worden voor een beter en sterker Nederland.

Respect is er voor de miljoenen Nederlanders die net als Respect negatief over de oude Politiek in Nederland denken. Wij vragen deze Nederlanders, ook die tot de niet-stemmers en daarmee tot de zwijgende meerderheid behoren om op Respect te stemmen bij Gemeenteraad, Provinciale Staten en Tweede Kamer verkiezingen.

Respect heeft zich bij de oprichting van respect mede laten inspireren door het gedachtegoed van Pim Fortuyn. Zijn altijd op feiten gebaseerde in houd en ook met name zijn stijl zijn ons voorbeeld.

Vrijwilligers die Respect willen helpen om die politiek actief willen worden zijn natuurlijk van harte welkom.

Er waren in 2002 meer dan 1,6 miljoen kiezers die op LPF/Pim Fortuyn hebben gestemd en die nu 15 jaar later van Pim’s gedachtegoed bij de gevestigde Politieke Partijen niets meer terugvinden. Voor die kiezers is er nu Respect. Ook zijn er veel proteststemmers op de PVV en op 50+ waarvoor Respect de juiste keuze zou zijn. Wie de VVD te slap vindt en de PVV te extreem kiest voor Respect.

En over Respect gesproken; de AOW leeftijd moet weer terug naar 65 jaar. Het kabinet heeft van miljoenen hardwerkende Nederlanders gewoon twee jaar afgepakt. Wij vinden dat de gemaakte afspraken moeten worden gerespecteerd. De AOW dus terug naar 65.

Gerdwin Lammers
Voorzitter Bestuur Respect Nederland (bestuur@respectnederland.nl)

Read More


NIEUWSBRIEF

Ontvang het laatste nieuws
Read More


Vrijwilligers

Steun Respect voor een Beter en Sterker Nederland
Read More


Uw Donatie

Steun R! met uw gift!
AOW

AOW


Read more
Defensie & NAVO

Defensie & NAVO


Read more
Milieu

Milieu


Read more
Onderwijs

Onderwijs


Read more
Justitie

Justitie


Read more
Energie

Energie


Read more
Buitenland

Buitenland


Read more
Zorg

Zorg


Read more
Belasting

Belasting


Read more
Overheid
Read more